teisipäev, 7. september 2010

Taastusravi 1.päev

Täna see siis algas. Alguses vaatas füsioterapeut jala liikuvuse üle ja juhtis tähelepanu, et hüppeliigese liikuvus on teisega jala omaga võrreldes veidi kehvem. Seejärel näitas ta ette võimlemiskummiga harjutusi ja muid lihtsamaid, millega alustada. Seal füsio juures ma siis sisuliselt õpin harjutused ära ja kodus pean neid pidevalt tegema. Lõpuks pani ta jalale ka kinesioteibi peale.

Täna tegin neid harjutusi mitmeid kordi läbi. Pidin ostma uue võimlemiskummi, kuna mul seni oli kõige tugevam kumm kodus ainult. Nüüd pidin ostma kõige nõrgema, sest see jalg on ikka pagana nõrk. Värises mis jube kui harjutusi tegin.

Lisaks sain veel ultraheliravi, mis peaks seda turset alandama veidi ja samuti haavakohast liikuvust parandama. Füsio juures käin nüüd üle päeva ja kokku 10 korda. Ultraheli saan 10x (2 nädalat).

2 kommentaari:

  1. Tere! Sain täna oma kipsist lahti. Ei mingit füsioterapeuti ega õpetusi taastumiseks. A4 paber harjutuste joonistega pihku ja aidaa. Eks hakkan homme pusima. Jalg on nii peenike ja hale:(

    VastaKustuta
  2. Sul on võimaus ja tegelt ka õigus saada taastusravi haigekassa poolt! Mina ajaks seda asja väheke kas perearsti või spordiarsti kaudu. See aitab ikka kaasa oluliselt! Ja eks see jalg kosub tasapisi, mul nüüd veidi normaalsema välimusega säärelihas, aga hüppeliiges on ikka jube turses nüüd. See pigem suureneb iga päev.

    VastaKustuta