laupäev, 16. oktoober 2010

Paremuse poole

Viimane nädal on jalg oluliselt paremaks läinud. See teeb muidugi meele rõõmsaks. Otseselt midagi muutnud ma ei ole, käisin 3x ujumas see nädal, ujusin kokku 3,7km. Õhtuti teen kummiga harjutusi, hakkasin praegu lioton1000 geeli määrima, et saaks turse alla. Aga see nädal on kindlasti suurim edasiminek toimunud :)

2 kommentaari:

  1. Rõõm kuulda! Ma arvan, et me kõik hakkame tasapisi oma tavaliste olemiste-tegemiste juurde tagasi pöörduma. Natuke ebakindla sammuga, vahest üle kivide ja kändude, aga siiski … Ma olen Sinuga samal arvamusel, et just kõik kokku aitab, mitte iga toiming eraldi. Mida vahelduvam meie tegevus on, seda efektiivsem tulemus. Tahaksin küsida, et mitu korda Sa kummilindiga harjutusi teed (kas 30 korda igat harjutust tsüklis on piisav? Mitu korda päevas teed?) Mul arst ütles, et üldliikuvus on hüppeliigese osas hea, kuid just otseselt üles s.t üle 95 kraadi jalalaba hästi ei tõuse. Kas oskad mingit harjutust soovitada? Sa väidad, et oled hakanud ka ahilkat venitama, kuidas sa seda täpselt teed? Rääkisid kummiharjutustest, et hüppeliiges nõnda ära väsib, et väriseb. Mulle on see täitsa tuttav teema. Ja see säärelihase krampi tõmbamine veel sagedamini. Täitsa uskumatu, nii kui koormust rohkem saab, nii krampi tõmbab ja see tunne pole tõesti meeldiv. Ju ikka kõik jalalihased ei tööta nii nagu peab. Kas Sulle on lonkamise tõrjumiseks ka mingeid spetsiaalseid juhiseid antud? Mulle tundub, et kui hästi aeglaselt ja mõttega kaasa üritan, siis on üsna normaalne tulemus. Samas kui kiirustan ja midagi on vaja ruttu ära teha, siis liigun hullemini kui kolmejalgne pink. Oh sattusin vist hoogu, vabanda! Edu Sulle sportlikes tulemustes ja loomulikult ka paranemisprotsessis!

    VastaKustuta
  2. Tere taas! Annan oma edusammudest ka teada. Kui käin "mõttega",siis saan edasi hästi aeglaselt ja pea lonkamata. Aga jubsa kui kuskile kiirustama kukun,siis olen kah hullem kui kolmejalgne pink:D Füsioterapeudi juurde sain 5x käimist juurde. Kõiki muid harjutusi saan teha,aga varvastel kõndimine on null,mis null. Tõusen ära,aga samme astuda ei suuda:( Hüppeliiges läheb paiste ainult päevase väga suure koormuse korral. Praegu harjutan trepist alla käimist normaalse inimese kombel. Sellega on jälle nii,et kui tahan kiiresti ,siis köin "puujalaga",aga suudan läbi häda ka teisiti.

    VastaKustuta